Обирджията на апартаменти Емилиян Йорданов остава в ареста!

Ако бъде признат за виновен го грозят до 6 години затвор

09.02.2018 | 18:30 Редактор:
Обирджията на апартаменти Емилиян Йорданов остава в ареста!
Обирджията на апартаменти Емилиян Йорданов остава в ареста!

След двучасово заседание Софийският районен съд прецени, че Емилиян Йорданов трябва да остане в ареста. Решението не е окончателно и може да се атакува пред Софийския градски съд. Ако бъде признат за виновен, то той може да получи между 1 и 6 години затвор.  

Това реши съдът по казуса с двете момчета, които наеха и обраха апартамент в София. Те се предадоха сами в полицията, след като бяха обявени за издирване. 

Засега обвиняем по делото е само Емилиян Йорданов. Другото момче, което застана пред камерата на Bulgaria ON AIR, е определено само като свидетел.

Според магистратите няма опасност Йорданов да се укрие, тъй като има постоянен адрес, но има опасност да извърши ново престъпление. 

В съдебната зала стана ясно, че за по-малко от година са образувани 15 прокурорски преписки срещу него. Повечето от тях са за грабежи и обсебване. По един от тези случаи е внесен обвинителен акт, а по 4 други са му повдигнати обвинения. 

Пред съда Емилиян каза, че съжалява за извършените дела, извини се, призна си, че нещата, които е правил, не са хубави и обеща да се постарае да започне работа и да стабилизира начина си на живот. 

Според защитата му всичко, което е направил е било продиктувано от емоции.