Студент управлява "Напоителни системи"

Шефът на дружеството Георги Харизанов е без диплома за висше образование.

17.02.2012 | 17:04
Студент управлява

Председателят на Борда на директорите на "Напоителни системи" Георги Харизанов в момента следвал и е без диплома за висше образование, съобщи от парламентарната трибуна земеделският министър Мирослав Найденов. Това обаче по никакъв начин не пречело на компанията, а точно обратното – от ноември 2011 тя е на печалба.

Министърът поясни, че бордът има за цел да поддържа стабилно финансовото състояние, а управлението е поверено на изпълнителен директор, който е инженер. "Бил Гейтс е завършил висшето си образование едва през 2007. Няма да правя паралел между основателя на "Майкрософт" и Харизанов, но ви давам пример за това, че дори и без висше образование хората могат да оставят следа".

Докато вървяха обясненията около дипломата на Георги Харизанов, екип на Областната администрация в София направи проверка на язовирите. Всички водни обекти ще бъдат изпразнени наполовина, съобщи областният управител Данаил Кирилов.

От компанията "Напоително системи" внимателно следят за нивото на язовирите "Огняново" и "Панчарево". 350 000 лева са заделени за почистването на водните обекти.

До момента са проверени общо 300 язовира. За 25 в областите Ловеч, Монтана, Добрич, Пазарджик, Кърджали, Смолян, Шумен, Русе и Сливен са предписани мерки за обезопасяване. Констативните протоколи са изпратени на областните управители и на кметовете на общини.