Испания финансира езиково обучение на наши учители

Институт Сервантес ще квалифицира преподаватели по програма “Еуропроф”.

14.02.2012 | 16:40
Испания финансира езиково обучение на наши учители
Испания финансира езиково обучение на наши учители

Меморандум за разбирателство между българското образователно ведомство и Министерството на образованието, културата и спорта на Кралство Испания, подписаха днес министър Сергей Игнатов и временно управляващият посолството на Испания у нас Н.Пр.Луис Кановас дел Кастийо. С този документ започва прилагането на програмата “Еуропроф” в България.

Меморандумът дава възможност на български учители да преминат обучение по испански език в две програми. Едната е за придобиване право за преподаване на втори чужд език, съгласно изискванията на Европейската еизкова рамка, а втората за учители по общообразователни предмети, които желаят да провеждат обучение на испански. Учителите ще преминат квалификационните курсове в Институт Сервантес, обясни след церемонията министър Игнатов.

„Подписването на програмата е много важна стъпка и още един принос към огромните усилия, които правим за разпространяването на испанския език в България”, каза Н.Пр. Луис Кановас дел Кастийо. Програмата „Еуропроф” ще предостави интересни  възможности за професионална реализация на българските учители, смята той.