Семейство гастарбайтери катастрофира тежко край Нови хан

Шофьорът най-вероятно е заспал, пострадалите са трима

25.01.2018 | 12:56 Редактор: Тодор Петров
Семейство гастарбайтери катастрофира тежко край Нови хан

Трима души пострадаха при тежка катастрофа с лек автомобил на магистрала "Тракия" край Нови хан. Сигналът за инцидента е подаден около 10 часа. 

4-членно семейство от турски произход, гастарбайтери в Германия, тръгва на път. 42-годишният шофьор Ергин най-вероятно е заспал зад волана и колата се удря в крайпътно дърво. Няма следи от спирачен път, а колата е била тежко натоварена.

Пострадалите са настанени за лечение в болница "Света Анна". Ергин е с два счупени прешлена, гръдна травма и травми на едната ръка. 26-годишният му племенник е с болки в кръста и ръката.

Пътувалата в автомобила 32-годишна Мелик се е разминала само с уплаха. Не така стоя нещата с 8-годишното дете, което се е возило на задната седалка без предпазен колан и детско столче.

В резултат на това детето е излетяло към предното стъкло - то е със счупена ръка и най-вероятно мозъчно сътресение. В момента е контактно и има бледи спомени за катастрофата.

Катастрофиралото семейство почти не говори български и не може да обясни какви са травмите и какво ги боли, което е затруднило лекарите.

От болницата уточниха, че лечението на 42-годишния шофьор ще бъде доста дълго, но няма опасност за живота на нито един от пострадалите.