fallback

Въпреки колебанието на Сидеров: Каракачанов сигурен и спокоен преди вота

Депутати от ГЕРБ и БСП с взаимни обвинения след гласуването в Народното събрание

25.01.2018 | 10:08 Автор: Жанета Нейкова

Групата на "Обединените патриоти" ще гласува против вота на недоверие, категоричен бе вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред Bulgaria ON AIR минути преди да влезе в пленарната зала.

Той заяви това по повод изказването на лидера на "Атака" Волен Сидеров миналата седмица, че все още не може да реши "за" или "против" е настроен към вота на недоверие срещу управляващите, внесен от БСП.

Преди минути стана ясно, че кабинетът "Борисов 3" оцеля. От 234 гласували само депутатите от БСП и ДПС дадоха вот за падането на правителството, но останалите 131 народни представители от ГЕРБ, "Обединени патриоти" и "Воля" бяха "против".

За да е успешен един вот са необходими поне 121 гласа, а в историята на българския парламентаризъм няма нито един кабинет, падал от власт с вот на недоверие.

Изявление след гласуването в НС пред Bulgaria ON AIR дадоха Александър Иванов от ГЕРБ и Стоян Мирчев от БСП.

Мирчев бе категоричен, че "работата на опозицията е да показва недостатъците на управляващите и вотът е бил един инструмент за това".

"БСП 3 месеца подготвя себе си и медиите за някакви сензационни събития покрай вота, които ще му дадат цялостен принос да бъде подкрепен, но не го направиха и оставиха разочарование", отговори на думите му Иванов.

Той продължи, че левицата е показала, че не е алтернатива на управлението на ГЕРБ.

 

fallback
Още от България
fallback