fallback

Три дни ваканция заради снеговете

Учениците ще си останат по домовете до 10 февруари заради непроходимите пътища.

07.02.2012 | 16:28

Три дни ваканция получиха учениците в цялата страна заради усложнената пътна обстановка. Министърът на образованието Сергей Игнатов определи за неучебни дните от 8 до 10 февруари включително. Те няма да се отучват, а началниците на регионалните инспекторати ще създадат организация за преразпределение на учебното съдържание.

В разчетите на училищата има заложени дни за дървени или грипни ваканции, затова директорите също могат да решават кога да не се учи, обясни пред журналисти днес министър Игнатов. В момента основна задача на правителството е да подсигури подслон и топла храна за децата и въобще за всички пострадали хора от село Бисер, добави той. 

В най-засегнатата от наводненията област Хасково 24 учебни заведения не отвориха врати. Училищата в селата Бисер и Иваново са напълно неизползваеми, а това в свиленградското село Левка е затворено заради липса на вода.

Наводнени са и три учебни заведения в Смолянско, а като цяло заради студ или грип с прекъснат учебен процес в областта са 27 училища. В Бургаско не работят 61, в Пловдив - 44, в Кърджали - 20.

fallback
Още от България
fallback