Хилъри Клинтън на посещение в България

Въведени временни ограничения на движението, престоя и паркирането в София.

05.02.2012 | 10:36
Хилъри Клинтън на посещение в България

Държавният секретар на Съединените щати Хилъри Клинтън ще направи кратко работно посещение у нас. Освен с президента, с премиера и с министри, тя ще разговаря и с представители на неправителствени организации.

Според официалните съобщения, ще се обсъдят двустранни въпроси, като признаването на трудовия стаж на българи в САЩ, инвестициите и образователния обмен.

Темата за енергийната сигурност ще премине под знака на мораториума, гласуван от Народното събрание, за проучването на залежи на шистов газ, към което прояви интерес американската компания "Шеврон". Ще се обсъди и бъдещето на газопровода "Набуко", сочен за алтернативен на руските газови доставки.

Във връзка с посещението на Хилари Клинтън у нас са въведени временни ограничения на движението, престоя и паркирането в София.

Още от седем сутринта до отпадане на необходимостта ще бъде забранено движението в зоните около летището, улиците и булевардите около сградите на Министерския съвет, Президенството и Народното събрание. Ще бъдат затворени улиците около американското посолство в столичния квартал "Лозенец" и всички улици, пресичащи булевард „Цар Освободител". Поетапно ще бъдат затваряни и отсечките, по които се очаква да премине кортежът на Клинтън.