fallback

Федерацията по ски дължала 500 000 лева за влек на Витоша

Природозащитници свикват протест с искане да се разтрогне концесионният договор за "Заека", сключен още от Весела Лечева.

30.01.2012 | 15:05

Политическата партия "Зелените" отправи остри критики срещу Министерството на физическото възпитание и спорта заради неспазен концесионен договор.

Природозащитниците твърдят, че разполагат с договор от 2008, според който тогавашният председател на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева е отдала за 5 години на концесия стационарен влек "Заека" в парк "Витоша", няколко сгради и съоръжения за месечна сума от 2950 лева без ДДС. Наемател е Българската федерация по ски, която трябвало да направи инвестиция за 500 000 лева. От две години обаче влекът не работел и нямало признаци, че ще бъде възстановен. До момента не е вложен нито лев в обектите и съоръженията, твърди Свилен Овчаров от гражданската група "Зелени адвокати".

От организацията настояват министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков да прекрати договора за наем с Българската федерация по ски, да възстанови работата на съоръженията, или да си подаде оставка. Президент на федерация е банкерът Цеко Минев, който стои зад плановете за разширяване на ски съоръженията на Витоша.

Bulgaria On Air потърси за коментар вицепрезидента на Българската ски федерация Георги Бобев, но той се оправда със служебна заетост и обеща да отговори на въпросите ни по-късно.

Критики бяха отправени и към Изпълнителната агенция по горите заради информация в медиите, че е сменен настоящият директор Тома Белев. "Агенцията по горите да даде отговор как е проведен конкурсът, иначе у нас остават съмненията, че е опорочен", настоява Андрей Ковачев, член на партия "Зелените". 

На 4 февруари „Зелените“ ще проведат протестно шествие в София. Началото е в 11:30 часа, а протестиращите ще преминат от бул. "Патриарх Евтимий", през Съдебната палата до крайната точка-Народното събрание.

fallback
Още от България
fallback