Лекарите от ВМА спасиха живота на всички пострадали край Микре

На 17 ноември миналата година камион удари микробус с незрящи пътници

04.01.2018 | 17:16 Редактор: Жанета Нейкова
Лекарите от ВМА спасиха живота на всички пострадали край Микре
Лекарите от ВМА спасиха живота на всички пострадали край Микре

Лекарите от ВМА се пребориха за живота на всички пациенти, настанени в болницата, след като пострадаха при тежката катастрофа край Микре в края на миналата година.

В лечебното заведение бяха транспортирани от болницата в Ловеч трима ранени от пътния ад, който отне 10 човешки живота. Трагедията стана на 17 ноември, когато камион се удари в микробус, пълен с незрящи пътници, предава Dnes.bg

От вчера най-тежко пострадалата жена, на 66 години, вече диша самостоятелно и на практика вече няма опасност за живота й, допълват от ВМА.

Тя постъпи в болницата с много тежки травми – на лицевия череп и на таза, претърпя няколко операции, като в момента състоянието й е стабилно. Предстои следващата седмица да бъде изведена от реанимация и преместена в Клиниката по травматология, където да продължи рехабилитацията й.

В Клиниката по травматология е и друга от пострадалите – 56-годишна жена, за която също се грижат рехабилитаторите.

74-годишният мъж, който бе приет с фрактура на таза, вече е изписан.

Във ВМА от Ловеч беше транспортирана и друга жена ранена на 18 ноември в катастрофа край село Сопот. 40-годишната също вече е без опасност за живота.

Те беше с много тежка съчетана травма - черепно-мозъчна травма, травма на таза, фрактура на черепа, фрактура на мандибулата, много тежка гръдна травма.

Премина през редица операции, състоянието й е стабилно и в момента е настанена в Клиниката по травматология.