fallback

Над 18 хиляди нарушения и 17 загинали на пътя по Коледа

"Пътна полиция" отново напомня на водачите, които ще шофират след празниците, да спазват правилата за движение и да съобразяват скоростта с условията на пътя през зимния сезон

01.01.2018 | 10:59 Автор: Ивайло Николов

Екипите на "Пътна полиция" са установили 18 081 нарушения на пътя за периода между 18-ти и 24-ти декември, информира МВР.

От тях случаите на употреба на алкохол са били 286, като в 137 от тях пробата на водачите е показала над 1,2 промила. Засечени да шофират след употреба на наркотични вещества и техните аналози са 50 души. Актовете и фишовете, съставени за всички констатирани нарушения, са 16 143 - сочи статистиката на отдел "Пътна полиция" в ГД "Национална полиция".

Дерегистрираните през периода моторни превозни средства са 425: за управление от неправоспособен водач–281; за шофиране след употреба на алкохол–124; за управление под въздействие на наркотични вещества-20. 

В периода между 22-ри и 27-ми декември 17 души загинаха на пътя. Установени и наказани са 230 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. За същия период са издадени 4484 електронни фиша. Настъпилите тежки пътнотранспортни произшествия са 101. В повечето от случаите причините за възникване на инцидентите са по вина на водачите–каране с превишена и несъобразена с пътните условия скорост, навлизане в лентата за насрещно движение и употреба на алкохол.

"Пътна полиция" отново напомня на водачите, които ще шофират след празниците, да спазват правилата за движение и да съобразяват скоростта с условията на пътя през зимния сезон. В никакъв случай да не сядат зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества. Нека всички поемат на път добре екипирани и задължително отпочинали.

fallback
Още от България
fallback