fallback

Борисов: Ако отново има насилие, ще уволнявам шефове

Премиерът се примири с мъмренето и порицанието на началници в МВР по повод случая „Мировяне”.

25.01.2012 | 12:28

"Надявам се и министър Цветанов да ме е разбрал правилно. Това не може да бъде стил на действие на МВР. При следващ подобен случай трябва да си отидат и големите началници в министерството”, заяви премиерът.

За пореден път Борисов определи акцията срещу семейството от село Мировяне, като грубо превишаване на правата. „Затова съм санкционирал и съм се карал много. МВР, като стил, трябва да забрави превишаването на правомощията, които имат при една такава акция", подчерта министър-председателят. Самият Борисов по-рано през седмицата заяви, че ще има уволнени полицейски шефове.

По-късно министърът на вътрешните работи Цветанов представи понижението на шефът на Второ РПУ главен инспектор Красимир Кръстев, като уволнение. Началниците на СДВР Валери Йорданов и на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” във Второ РПУ Борис Митов, бяха наказани съответно с „мъмрене” и „порицание”.

Припомняме, че на 21 януари в домa на семейство Начкови влизат 30 въоръжени служители на ГДБОП по сигнал за съхранение на цигари без бандерол. В последствие са намерени само пет кутии, но при акцията полицаите са се държали изключително грубо. Според показанията на пострадалите, мъжът е бил блъскан и ритан, като за доказателство той си е извадил и медицинско свидетелство. След акцията в столичния квартал семейството е било заведено в дома им в село Мировяне, където полицаите разбили вратата и малтретирали и дъщерята на семейството Ралица Начкова. Тя е създател на група във Facebook, която призовава да не се гласува за Бойко Борисов.

fallback
Още от България
fallback