fallback

Въвеждат допълнителни мерки за сигурност у нас във връзка с празниците

Очаква се засилен трафик на изходите на София и по основните пътища в страната

22.12.2017 | 13:11 Автор: Василена Василева

С допълнителни мерки за сигурност и организация по пътищата започва голямото предколедно пътуване. Очаква се засилен трафик на изходите на София и по основните пътища в страната. 

Десетки автобуси вече потеглиха от Централната автогара в София към различни направления в цялата страна, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Виктор Борисов.

Очаква се над 300 хил. души да напуснат София и да пътуват за празниците. Интензивен трафик се очаква на изходите на София, както и по основните пътища в страната.

Отново главен път Е-79 от София до Кулата ще е сред най-натоварените артерии.

От 16 до 20 ч. ще има забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона. Тя ще важи и на 27 и 29 декември както и на 1 януари. Забраната е за всички АМ и за някои по натоварени пътни артерии. Иначе републиканската мрежа е напълно проходима, съобщават от АПИ.

Допълнителни полицейски екипи ще бъдат съсредоточени по местата с натоварен трафик днес.

Органите на реда стриктно ще следят шофьорите за употреба на алкохол и наркотици, както и за превишена скорост по празниците. А във връзка с безопасността на гражданите около големите търговски центрове и молове в София ще има засилено полицейско присъствие.

fallback
Още от България
fallback