fallback

Прокуратурата разпита Борисов за "наркотрафикантите в НС"

Натоварената програма на министър-председателя забавила даването на обяснения

06.12.2017 | 19:46 Автор: Василена Василева

Премиерът Бойко Борисов е бил разпитан в прокуратурата за твърденията си, че в Народното събрание има хора, занимаващи се с наркотрафик. По думите на обвинител номер едно Сотир Цацаров, единствено натоварената програма на министър-председателя е забавило даването на обяснения. След като бе извикан в парламента рано сутринта, Цацаров отиде и при правната 

Близо 7000 с държавни активи и малко повече с общински - това е общият брой на приватизационните сделки от 1992 година досега. За 25 от тях ДАНС е открила нередности и е изпратила доклад в прокуратурата. За други не може да се иска ревизия, тъй като е изтекъл давностният срок.

В последната група попада и сделката за "Тенхноимпекс". Наказателно производство не е образувано. Прието е, също така, че е изтекла давността. Втората инстанция - Апелативният съд е приел, че няма данни за неизгоден договор или извършено престъпление. 

Ревизия на приватизацията с оглед търсене на справедливост или ревизия с цел реваншизъм е основният въпрос, който трябва да бъде решен преди изобщо да се мисли за проверка на сделките за раздържавяването у нас. 

Не по-малък проблем се оказва участието в работническо-мениджърско дружество. И ако навремето прокуратурата е можела да иска разваляне на сделките, днес на подсъдимата скамейка ще се окажат само изпълнителите им. Затова или трябва да се намери вариант договорите да се разтрогнат, или да се изпълняват дословно с всичките си клаузи.

Репортаж на Илияна Шишкова.

Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback