Консултативен съвет ще съдейства за работата на асансьорните организации

Той беше учреден към Председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор

05.12.2017 | 15:46 Редактор:
Консултативен съвет ще съдейства за работата на асансьорните организации
Консултативен съвет ще съдейства за работата на асансьорните организации

На 4 декември беше учреден Консултативният съвет за безопасната експлоатация на асансьори към Председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Това съобщиха от агенцията.

В новия съвет влизат представители на Българска асансьорна асоциация, Национален браншови съюз за поддръжка на асансьори, подемници и ескалатори, Асоциация на производителите на асансьори, Софийска асоциация на асансьорните техници, Българска асоциация на асансьорните техници, Гражданско сдружение "Професионална помощ по проблемите на асансьорните уредби“, Фондация "Асансьорна безопасност", учебни заведения, подготвящи кадри за сектора, контролни и технически организации, инженерингови компании, управители на етажна собственост и други.

Основната му цел е да има ефективно взаимодействие между различните асансьорни организации и агенцията. По този начин ще бъдат разработени и формирани общи политики и стратегии в областта на безопасната експлоатация и техническия надзор на асансьорните съоръжения, които ще са в интерес на устойчивото икономическо развитие на сектора. 

Всеки един от участниците в заседанието ще има възможност да обсъжда и да дава предложения както по нормативната база, така по други важни въпроси касаещи безопасната експлоатация и техническия надзор на асансьорните съоръжения.