Абсурд: Частна фирма отряза достъпа на хора до домовете им

Единственият път до комплекс "Витоша парк" минава през паркинга на Симеоновския лифт, който е преграден

28.11.2017 | 19:25 Редактор:
Абсурд: Частна фирма отряза достъпа на хора до домовете им
Абсурд: Частна фирма отряза достъпа на хора до домовете им

В нелепа и абсурдна ситуация се оказаха жителите на затворен комплекс "Витоша парк" до лифт "Симеоново" в София. Втори ден живеещите в затворения комплекс не могат да стигнат до домовете си. Единственият път до блоковете им минава през паркинга на Симеоновския лифт, който обаче от понеделник е преграден.

По думите на жителите в момента не съществува формален общински път до комплекса. Досегашният достъп през паркинга е уреден с договор между строителя на блоковете и собственика на паркинга – "Витоша ски". 

За да преминават, живеещите са заплащали определена сума, включена в таксата за поддръжка. Фирмата домоуправилтел, която обслужва комплекса, обаче е спряла да плаща за преминаване през паркинга, защото от няколко месеца огромна част от хората, които живеят в комплекса, не си плащат таксата.

Във видеоматериали се вижда как дори автомобили със специален режим не могат да влязат в комплекса.

"От "Витоша ски" обясниха, че достъпът до комплекса не е тяхна отговорност. Проблемът е, че се издава разрешение за строеж на сгради, без да е осигурен път до тях", споделиха жителите на комплекса. 

Жителите апелират Столичната община да реши проблема в най-скоро време. От общината обясниха, че подробният устройствен план за района все още се изработва.

Вижте повече във видеото!