fallback

Четвърто събрание на ГЕРБ: Очаква се Борисов да бъде преизбран

Цветан Цветанов заяви, че премиерът ще посочи Димитър Главчев за член на Изпълнителната комисия

26.11.2017 | 13:09 Автор: Жанета Нейкова

Снимка: Олег Попов, Bulgaria ON AIR

Очаква се премиерът Бойко Борисов да бъде преизбран за лидер на ГЕРБ на 4-тото събрание на партията, което се провежда днес.

Настоящият партиен лидер е единственият кандидат за поста.

Борисов обаче трябва да подложи на гласуване пред 1200 делегати неговите заместници и членовете на Изпълнителната комисия.

Изненади не се очакват с изключение на това, че преди няколко дни зам. - председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов разкри, че Димитър Главчев ще бъде предложен от Борисов за член на Изпълнителната комисия - ръководният орган на партията.

Това се случва, след като Главчев подаде оставка от поста председател на Народното събрание под натиска на опозицията и след отказа на БСП да влезе в пленарна зала.

Членовете на Изпълнителната комисия са 11 души, като всички места са запълнени. Тогава идва въпросът на кое точно място Бойко Борисов ще предложи Главчев да застане?

Слуховете в ГЕРБ твърдят, че той може да заеме мястото на министъра на правосъдието Цецка Цачева или на Румяна Бъчварова.

В залата, в която се провежда 4-тото събрание на партията, гости са и тримата лидери на Обединените патриоти.

Конференцията на ГЕРБ стартира с мултимедиен спектакъл.

Следва закрита част, в която освен че партията ще гласува номинациите, очаква се да бъдат обсъдени и последните трусове в нея.

В началото на събранието ГЕРБ получи поздравления от редица членове на Европейската народна партия, както и от новия премиер на Австрия Себастиан Курц.

Приветствие отправи и Дара Мърфи, зам. - председател на ЕНП, която изтъкна изключителното значение на предстоящото председателство на ЕС.

fallback
Още от България
fallback