Няма опасност за живота на директора на ДФ „Земеделие“

Румен Порожанов е бил нападнат и пребит в четвъртък вечерта.

30.12.2011 | 07:43
Няма опасност за живота на директора на ДФ „Земеделие“

Минути преди 21 часа на 29 декември двама непознати нанасят побой на изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ пред дома му в столичния кв. "Борово". След оказаната му спешна помощ във Военномедицинска академия стана ясно, че Румен Порожанов е с охлузвания и няма опасност за живота му. Полицията издирва нападателите като работи по всички възможни версии като мотив за нападението – от опит за грабеж до сплашване.

Румен Порожанов оглави Държавен фонд "Земеделие" на 31 март 2011. Преди това - от 2009, е началник на Кабинета на министъра на финансите. Порожанов има дългогодишен опит в управлението на публичните финанси. От 1992 работи в Министерството на финансите, като през 2001 става директор на дирекция „Финанси на реалния сектор“. По образование е икономист, с квалификации по управление на селското стопанство и отбранителния процес.

В деня на побоя ДФ „Земеделие“ информира, че само за месец декември са изплатени над 80.5 милиона лева на 21 716 животновъди по схеми от националния бюджет и от Европейския фонд за гарантиране на земеделието. От пресцентъра на фонда отчетоха, че за последния месец на годината са платени 195 милиона лева от усвоените средства по Европейския фонд за развитие на селските райони.