fallback

В България са внесени 3000 от опасните френски импланти

Предполага се, че на 1500 жени у нас е бил поставен некачествен силикон.

29.12.2011 | 16:06

Няма място за тревога у нас заради опасните френски силиконови импланти, обяви националният консултант по пластична хирургия доц. Димитър Евстатиев. Той съветва всички жени, които са си правили пластични операции за увеличаване на бюста през последните години, да проверят паспортите на имплантите си или ако са ги изгубили, да се обърнат към пластичния си хирург за това.

По думите му в България са внесени 3000 от опасните импланти, но няма официална информация колко от тях са поставени. Според Димитър Евстатиев става въпрос за около 1500 жени.

Премахването на опасните импланти не е задължително, но е препоръчително пациентите да си правят медицински прегледи с ехограф на всеки 6 месеца. „Удоволствието“ струва около 1000 лева. Ако се докаже, че има случай на спукан имплант, трябва да се премахне и другият.

"Няма място за паника", успокои доц. Евстатиев.

На 27 януари Асоциацията на пластичните хирурзи ще проведе общо събрание, на което ще се реши дали ще бъде приет вариант пластичните хирурзи да премахват безплатно опасните импланти, като пациентите ще заплащат само консумативите за операцията.

fallback
Още от България
fallback