fallback

Допълнителни влакове и отстъпки от БДЖ за празниците

При закупуване на билети за отиване и връщане има отстъпка до 30%.

25.12.2011 | 11:05

БДЖ ще увеличи с допълнителни вагони съставите на 179 влака, които пътуват по основните направления в страната, съобщиха от дружеството. Целта е  да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на празничните дни.  

Около 20 000 допълнителни места във влаковете ще предостави националният железопътен превозвач по най-натоварените маршрути през периода от 23 декември 2011 до 2 януари 2012 включително.

На 30 декември по маршрута София – Варна извънредно ще се движи бързият влак със задължителна резервация „Варна Уикенд”.

На 26 декември и на 2 януари по маршрутите Бургас – София и Варна – София извънредно ще пътуват бързите влакове със задължителна резервация „Бургас Уикенд” и „Варна Уикенд”.

На 31 декември ще бъде удължен маршрутът на два бързи влака между София и Пловдив, които ще се движат между София и Стара Загора.

На датите 25, 26, 30 декември и 2 януари извънредно ще пътуват и два бързи влака между Пловдив и Димитровград, които обичайно се движат само през неделните дни.

За да бъде осигурено комфортното пътуване на пътниците, обичайна практика на железопътния превозвач е да съобразява продажбите на билети в билетните каси и железопътни бюра с капацитета от места във влаковете.

С увеличени състави през празничните дни ще се движат общо 84 бързи влака със задължителна резервация и 95 бързи влака.

При закупуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10 до 30 на стонамаление от редовната цена на билета в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.

fallback
Още от България
fallback