fallback

Столична община заложи по-малък бюджет за следващата година

През 2012 общинската администрация се надява да събере около 521 милиона лева от местни данъци и такси.

22.12.2011 | 15:37

Бюджетът на Столична общината ще е по-малък спрямо предходната година. За 2012 столицата ще разполага с 1.272 милиарда лева, което е с 30 милиона лева по-малко от парите за тази година.  Във финансовия разчет на общината са планирани и по- малко собствени приходи. Причината е, че през тази година са събрани с около 15 % или 84 милиона лева по- малко от планираното.

През 2012 общинската администрация се надява да събере около 521 милиона лева  от местни данъци и такси. Сумата е с 43 милиона по-малко от заложеното през тази година.

Европейските пари в бюджетните схеми обаче се увеличават със 115 милиона лева и достигат 439 милиона лева.  В тази сума са включени средствата за метрото, завода за боклука, изграждането на четири канализационни колектора в "Овча купел", ремонт на девет училища, превръщането на Централната баня в „Музей на София“ и модернизацията на градския транспорт.

От общината признаха, че и изграждането на завода за боклук няма да стартира и през следващата година, тъй като в проекта за бюджета има предвидени пари само за инсталацията за компостиране на отпадъците и довършване на депо, което в момента се строи.

fallback
Още от България
fallback