„Атака” окончателно изключи Димитър Стоянов

Евродепутатът Стоянов определи конгреса на партията като фарс.

21.12.2011 | 16:10
„Атака” окончателно изключи Димитър Стоянов

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров затвърди позициите си, получавайки пълна подкрепа от делегатите на „Националния сбор”, най-висшият форум на партията.

Сидеров предложи от партията да бъдат изключени евродепутатът Димитър Стоянов и депутатката Деница Гаджева.

Стоянов, който се пада и доведен син на Сидеров, първи надигна публично глас срещу председателя на партията и поиска оставката му, заради лошите изборни резултати. Малко по-късно той беше изключен от "Атака", а днешния форум потвърди това решение.

Сидеров предложи да бъде изключена и депутатката Деница Гаджева, която пък по-рано подаде оставка от ръководството на партията, но уточни че самият той не е съгласен с това.

Очаквано оставката й не бе приета от делегатите. Тогава Сидеров беше „принуден” отново да предложи кандидатурата й за член на ръководството и това беше прието.

През последните няколко седмици "Атака" се тресе от скандали, основни действащи лица в които са именно Гаджева, Стоянов, Сидеров и съпругата му Капка.

Стигна се дотам, че Сидеров призна, че се е разделил с Капка, а според запознати именно това е и причината за разрива с Димитър Стоянов.

Междувременно се очакваше на Националния сбор да се появи и самият Стоянов, но това не се случи. По-късно той коментира, че форумът е фарс и присъствието му е било безсмислено.

По думите му Сидеров е подменял ръководствата на цели структури, за да си осигури послушни делегати. Като аргумент той посочи, че от дневния ред на заседанието е отпаднала точката за анализ на изборните резултати.

Преди да се случи всичко това  бе подаден сигнал за поставена бомба в централата на “Атака”. След проверка на службите за сигурност се оказа, че сигналът е фалшив.

Сидеров обаче обвини ГЕРБ, че се опитват да саботират конгреса и партията му.

В речта му пред делегатите на конгреса той  обяви, че „Атака” минава в опозиция. „Ограбването на България продължава. Няма никаква разлика между Костов, Сакскобургготски, Станишев и Борисов”, категоричен бе той.

Докато се случваше всичко това пък стана ясно, че едно от знаковите лица на парламентарната група на партията, депутатката Калина Крумова става част от мнозинството на ГЕРБ.

Същевременно председателят на парламента Цецка Цачева обяви, че други четирима депутати от партията на Сидеров са депозирали, че излизат от ПГ на „Атака”. Това са Огнян Тетимов, Петър Хлебаров, Борислав Стоянов и Димитър Карбов.

Така за две години, парламентарната група на „Атака” се сви до минимума от 10 депутати. Ако само още един народен представител я напусне тя ще престане да съществува.