fallback

Депутатите поставиха нов рекорд по служебно присъствие днес

Петима министри отговаряха на въпроси пред почти празна парламентарна зала.

09.12.2011 | 17:53

В 10:30 часа сутринта почти всички депутати са на работните си места. Парламентът започва работа като всеки петък.  Със 135 народни представители в залата вече имаме кворум.  Пленарното заседание обаче продължава само седем минути, в рамките на които депутатите приеха на първо четене Закона за собствеността и излязоха в почивка до 11.00 часа.

В редовния парламентарен контрол участие трябваше да вземат министърът на здравеопазването Стефан Константинов, министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, министърът по усвояване на средства от Европейския съюз - Томислав Дончев, министърът на регионалното развитие и благоустройството - Лиляна Павлова и министърът на труда и социалната политика - Тотю Младенов.

Двама от тях - Лиляна Павлова  и Тотю Младенов, не успяха да се вместят в планираното време за парламентарен контрол и ще отговарят на зададените им въпроси след седмица. Единият от тях е по актуалната тема за увеличената възраст за пенсиониране.

fallback
Още от България
fallback