fallback

Съдът оправда Илиян Тодоров за убийството пред „Соло”

Доводите на магистратите са, че ножът, с който е извършено убийството, е различен от ножа, приложен по делото.

09.12.2011 | 11:11

Софийски градски съд призна за невинен Илиян Тодоров, който бе основният обвиняем по делото за убийството пред клуб „Соло” в София.

Срещу Тодоров бе повдигнато обвинение, че на 18 април 2009 година, на улица „Позитано”, след сбиване, е убил Васил Александров и Кирил Въжаров.

Младежите бяха наръгани с нож, а инцидента предизвика сериозен отзвук в обществото.

От решението на съда обаче става ясно, че няма категорични доказателства за вината на Илиян Тодоров.

Според експертизите нараняванията от пробожданията не съвпадат с ножа, който е приложен от обвинението, като оръжие на престъплението.

Също така, според видеоматериала представен като доказателство по делото, в побоя между младежите, не се вижда ясно кой нанася смъртоносните удари. При все това, според записаното решение на съда, ударите са нанесени от човек с тъмно облекло, а подсъдимият Тодоров е бил с бяла риза.

След обявяване на решението съдът отмени мярката за неотклонение „задържане под стража”. Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийски апелативен съд.

Младежите Васил Александров и Кирил Въжаров, който бе вратар на националния отбор по хокей, бяха убити след побой между две компании, на улица „Позитано” в близост до Съдебната палата.

Тежко пострада и приятелят им Кирил Димитров, който бе основен свидетел на обвинението.

fallback
Още от България
fallback