Съдът оправда Илиян Тодоров за убийството пред „Соло”

Доводите на магистратите са, че ножът, с който е извършено убийството, е различен от ножа, приложен по делото.

09.12.2011 | 11:11
Съдът оправда Илиян Тодоров за убийството пред „Соло”
Съдът оправда Илиян Тодоров за убийството пред „Соло”

Софийски градски съд призна за невинен Илиян Тодоров, който бе основният обвиняем по делото за убийството пред клуб „Соло” в София.

Срещу Тодоров бе повдигнато обвинение, че на 18 април 2009 година, на улица „Позитано”, след сбиване, е убил Васил Александров и Кирил Въжаров.

Младежите бяха наръгани с нож, а инцидента предизвика сериозен отзвук в обществото.

От решението на съда обаче става ясно, че няма категорични доказателства за вината на Илиян Тодоров.

Според експертизите нараняванията от пробожданията не съвпадат с ножа, който е приложен от обвинението, като оръжие на престъплението.

Също така, според видеоматериала представен като доказателство по делото, в побоя между младежите, не се вижда ясно кой нанася смъртоносните удари. При все това, според записаното решение на съда, ударите са нанесени от човек с тъмно облекло, а подсъдимият Тодоров е бил с бяла риза.

След обявяване на решението съдът отмени мярката за неотклонение „задържане под стража”. Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийски апелативен съд.

Младежите Васил Александров и Кирил Въжаров, който бе вратар на националния отбор по хокей, бяха убити след побой между две компании, на улица „Позитано” в близост до Съдебната палата.

Тежко пострада и приятелят им Кирил Димитров, който бе основен свидетел на обвинението.