fallback

ГЕРБ поиска оставката на кмета на Батак Петър Паунов

Причината – уронване на престижа на общината и превишаване на правомощията

03.11.2017 | 10:25 Автор: Иван Берберов

БСП ще помага на прокуратурата да установи има ли нарушения в действията на кмета на Батак Петър Паунов. Това стана ясно от думите на социалиста Антон Кутев в Народното събрание. Според него има компетентни органи, които да установят дали има корупция. 

Общинските съветници от ГЕРБ със сигурност ще искат оставката на Паунов, обаче нищо не могат да направят по въпроса, тъй като няма процедура, по която кмет да бъде свален, освен ако той сам не подаде оставката си. 

Имот на язовир "Батак" е ябълката на раздора. В края на предишния си мандат, градоначалникът на Батак променя статута на парцела – от държавен го прави общински. След това го продава на човек, който вече има построена сграда на него. Именно това решение оспорват най-вече общинските съветници от ГЕРБ. Точно това проверява и прокуратурата. 

Синът на Петър Паунов – Крум Паунов е печелил неколкократно обществени поръчки със своята фирма в града. Някои от тях са за ремонти, а за други фирмата е наемана като подизпълнител. Общинските съветници от ГЕРБ питат дали това е морално. Законово тепърва ще се изяснява дали има нарушения. 

Самият кмет обясни пред камерата на Bulgaria ON AIR, че голяма част от сумите, които спечелил синът му, са по-скоро от държавните горски стопанства, към които кметът на Батак нямал отношение. Засега Петър Паунов не обмисля да подава оставка – дори иска да чуе в какво е сгрешил, обясни репортерът Мария Папазова. 

Искането на оставката ще бъде внесено в общинския съвет в Батак днес.

 

fallback
Още от България
fallback