БТПП връчи награди за принос в развитието на българската икономика

Класацията на БТПП представя положителните промени в икономиката на страната.

02.12.2011 | 09:52
БТПП връчи награди за принос в развитието на българската икономика

За 18-ата поредна година Българската търговско-промишлена палата връчи своите Годишни награди. На специално организирана церемония отличията бяха връчени на  фирми, регионални палати, браншови организации, дипломати и журналисти. Телевизия Bulgaria ON AIR беше медиен партньор на събитието.

Водещите фирми в икономиката на България през 2011 година според БТПП са: „Трейшън клифс енд спа резоерт,“ ЕАД, „Орифлейм България“ ЕООД, „БГ Агро“ АД. Част от критерии за оценка са: маркетингова политика, рентабилност и високи приходи.

В категорията „Регионална търговско-промишлена палата/камара“ БТПП отличи Търговско-промишлената камара в Пловдив. Призът на БТПП за "браншова организация" на 2011 отиде при „Българската асоциация за геотехническо и тунелно строителство“.

Наградата за обективно медийно отразяване на българската икономическа среда през годината получи БНР.

За първи път тази година награди бяха връчени и на Съветници по търговските и икономически въпроси (СТИВ) към българските задгранични мисии за особен принос за развитието на двустранната търговия, туризма, износа и привличането на чуждестранни инвестиции в България. За приноса й в двустранните икономически отношения и подкрепа на дейността на БТПП беше наградена г-жа Юдит Ланг, посланик на Унгария в България.

В категорията "Търговски представител" бе наградена г-жа Гражина Хоронжикевич. Тя е търговски съветник и завеждащ отдел "Промоция на търговията и инвестициите" в посолството на Полша у нас.

Вижте подробности от събитието по връчване на ежегодните награди на БТПП от видео репортажа.