fallback

"Кукленско шосе" в Пловдив заградено - влизало в частен имот

Община Родопи отказва да обезщети семейството, през чийто парцел минава част от градската артерия

24.10.2017 | 21:00 Автор: Иван Берберов

Участък от основен булевард в Пловдив се оказа частен, а собственикът реши да си го загради. Абсурдната ситуация доведе до огромно задръстване на един от входовете на града. 

Още през 1998 година поземлена комисия връща на семейството на Александър Пижев три парцела. Върху тях обаче минава едното платно на "Кукленско шосе" и обръщалото на автобусите от градския транспорт на Пловдив.

Години наред община Родопи отказва да обезщети семейство Пижеви. Днес те решиха да заградят имота си. След като специалисти определиха границите на парцела, собствениците поставиха колчета и лента върху булеварда и блокираха движението. 

Полиция дойде половин час по-късно и пътят беше освободен, но решение няма. Институциите не могат да отговорят на въпроса кой е строил "Кукленско шосе" и кой трябва да обезщети собствениците на парцела.

"Според мен собствеността е спорна, защото "Кукленско шосе" го има почти от 10-15 години", отбеляза юрисконсултът на община Родопи Борислав Топов.

Вероятно ще се стигне до съд, но не е ясно кои ще са страните, защото единствените с документ за парцела са именно семейство Пижеви.

fallback
Още от България
fallback