Летците от "Граф Игнатиево" ще изпълняват дежурствата си

Трябва ремонт и модернизация на наличните самолети и закупуване на изцяло нов изтребител, категоричен е Каракачанов

24.10.2017 | 18:19 Редактор: Иван Берберов
Летците от

След извънредния брифинг между военния министър Красимир Каракачанов, неговия заместник, ръководителя на военновъздушните сили и командира на авиобазата "Граф Игнатиево" генерал Иван Лалов стана ясно, че дежурствата на летателния състав на базата за охрана на въздушното ни пространство продължават. 

На срещата Лалов каза, че се разграничава от думата "бунт" относно отказа на летците на изпълняват дежурствата си. Летателният състав не се е чувствал готов за полети поради неизправна техника и затова е докладвал, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Виктор Борисов. 

Каракачанов отбеляза, че ситуацията от днес е недоразумение и отбеляза две важни точки– трябва да има ремонт и модернизация на самолетите и трябва да се закупи изцяло нов изтребител, който да охранява въздушното пространство. 

Относно договора за двигателите, министърът поясни, че няма как да се нарушават клаузите по тези договори. Той очаква политически спекулации по темата, но отсече, че безопасността на въздушното ни пространство трябва да е приоритетна. 

"Армията не е детска градина и не се намират за основателни стачки и бунтове в нея", заяви Каракачанов.