Нов свидетел за убийството на Яна Кръстева

Таксиметров шофьор даде показания, оборващи алибито на обвиняемия Трифонов.

29.11.2011 | 16:01
Нов свидетел за убийството на Яна Кръстева
Нов свидетел за убийството на Яна Кръстева

Появата на неочакван нов свидетел може да обърне хода на делото за нашумялото убийство на Яна Кръстева. 28-годишната столичанка бе открита мъртва в Борисовата градина на 10 юли.

Георги Петров, таксиметров шофьор от столицата, сам пожелал да свидетелства, след като прочел, че заподозреният Пламен Трифонов ще бъде освободен поради липса на доказателства. Според показанията, които Петров даде пред съда на 29 ноември, Трифонов е бил близо до местопрестъплението в нощта на убийството, а не в квартал "Сухата река", както сам твърди.

“Слизах празен от телевизионната кула по булевард “Драган Цанков”. Малко преди пешеходната пътека до автокъщата от гората изскочиха двама. Направи ми впечатление, че единият беше млад циганин на възраст между 20 и 24 години. Другият беше Пламен Трифонов. Това се случи около 5 часа сутринта. Развиделяваше се и го видях добре – беше по тениска и с дълга сплескана коса", разказа Петров в предаването "Карбовски: Директно" по Нова телевизия. Той твърди, че качил младежа от ромски произход и го е закарал до Централна гара.

“Докато го закарам, минах през целия център на града, а там е пълно с камери", подчертава Петров. Според него видеозаписите от камерите на КАТ ще помогнат да се идентифицира младежът.

Първоначално за убийството на младата столичанка бяха задържани Трифонов и Николай Русинов – Чеци. По-късно обаче разследващите прецениха, че нямат достатъчно доказателства срещу Русинов, макар той да призна, че в нощта на убийството е имал полов контакт с жертвата. В момента Русинов е само свидетел по разследването.