fallback

Хирурзи спасиха дете от 30-сантиметров тумор

На деня на лекаря д-р Стефан Стоилов разказва за трудностите и удоволствията в медицинската професия

19.10.2017 | 21:35 Автор: Иван Берберов

Хирурзи от "Пирогов" отстраниха 30-сантиметров тумор от корема на дете. Операцията е продължила близо 5 часа и е завършила успешно. Днес е Денят на българския лекар. 

Навръх професионалния си празник, доктор Стефан Стоилов се среща с екип на Bulgaria ON AIR. Срещата не е където и да е, а в операционната, където повече от 6 часа заедно с екипа си отстраняват ехинококови кисти, развили се в черния дроб на дете.

"Съществуваше възможност тези кисти да се спукат спонтанно, защото бяха изключително големи", сподели д-р Стоилов. За щастие интервенцията преминава успешно. След подобни дни, хирургът изпитва най-силно удовлетворение от работата си и това не е случайно, защото цял живот е мечтал да бъде именно лекар. 

Въпреки дългогодишния си стаж, все още случаи от практиката му го изненадват, разказва още медикът. Пример за това е туморът с тежест над 5 килограма, който е извадил преди дни. 

На днешния ден обаче, д-р Стоилов отказва да говори за проблемите в своя бранш. Щастлив е, че ще може да оперира още известно време. А на тези, които тепърва ще вървят по неговите стъпки, препоръчва: Работете си професията с любов, защото така ще настъпят по-добри дни за българското здравеопазване. 

До тогава вярва, че българските лекари ще продължат да работят безкомпромисно, въпреки трудностите, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Милена Енчева. 

fallback
Още от България
fallback