fallback

Младенов няма да отстъпи за дипломатите агенти на ДС

Министърът на външните работи Николай Младенов е категоричен, че ще спази решението на Конституционния съд, но няма да назначава на служба дипломати сътрудници на ДС.

25.11.2011 | 15:27

„Конституционният съд отмени текстове, които за мен бяха правилни и точни“, заяви  министърът. Той  подчерта, че текстовете в закона не са лустрационни, тъй като никой не е бил лишен от правото си на труд.

При все това по думите му, промененият Закон за дипломатическата служба ще бъде публикуван според решението на Конституционния съд.

Младенов обаче бе категоричен, че няма да има промяна в политиката на правителството и сътрудници на бившата Държавна сигурност няма да заемат посланически постове в чужбина.

Той  уточни, че в следващите месеци МВнР ще започне процедура по съгласуване на назначенията на новите ни дипломати.

По време на парламентарния контрол Младенов влезе в остра полемика с депутатите от левицата. Вчера, след като излезе решението на Конституционния съд, Любен Корнезов заяви, че на Младенов може да му се търси съдебна отговорност.

Министърът днес предупреди  депутата да внимава какви изрази използва. „Думите носят голяма тежест и не могат да се върнат назад, за разлика от камъните, които се хвърлят по хората“, бяха думите на  Младенов.

fallback
Още от България
fallback