fallback

Стачката в БДЖ продължава

Стотина протестиращи се събраха след 8.00 часа на Централна гара София.

25.11.2011 | 09:26

Председателят на КНСБ Пламен Димитров отново предупреди министъра на транспорта Ивайло Московски да насочи вниманието си към управляващите в дружествата, директорите и шефовете на бордовете. По думите му, ако днес не започнат преговори, отговорността за случващото щяла да бъде изцяло на министъра.

Той допълни, че хората са изнервени, защото протестират втори ден, а не виждат никаква реакция от страна на властта. Димитров обеща, че през уикенда стачката ще бъде по-добре организирана.

Причина за протестните действия са плановете на ръководството на холдинга за финансовото му оздравяване, които предвиждат и съкращаването на 2000 служители.

Вчера в протестите се включиха предимно работещите в пътническите превози, като данните на БДЖ и на протестиращите се разминаваха. Според синдикатите спрените влакове бяха 218 от общо 264, докато според министерството на транспорта  засегнати от стачката са били 122 влака. Незасегнати от протеста бяха единствено влаковете, които заминават от Варна и Бургас.

fallback
Още от България
fallback