fallback

Казусът разрешен: "Емко" си върна договорите

Собственикът на завода Емилиян Гебрев благодари на правителството за разумното разрешение на конфликта

10.10.2017 | 18:15 Автор: Жанета Нейкова

След протестите и върнатия лиценз, окончателно благоприятна развръзка на казуса с оръжейния завод "Емко". Предприятието получава обратно договорите, които бяха прехвърлени към ВМЗ-Сопот. Работниците отмениха протестите.

Така "Емко" ще преиздаде продукцията, която е договорена с Индия.

В Министерския съвет казусът беше разрешен лично от премиера Бойко Борисов.

Собственикът на завода Емилиян Гебрев благодари на правителството за разумното разрешение на конфликта.

Бойко Борисов заяви също, че при бъдещи сделки, в които трябва да бъде произведена военна продукция, ако частните фирми не успяват сами да се справят, вероятно продукцията ще се разделя между частни и държавни такива.

Борисов, който обяви добрата новина, допълни още, че вчера лошо впечатление са му направили съобщенията, които са излезли от Консултативния съвет по национална сигурност. Той бе категоричен, че заявеното е 100% лъжа, тъй като КСНС е приключил при много добри отношения.

Също така, премиерът допълни, че по-позитивен Консултативен съвет не бил провеждал нито с президента Георги Първанов, нито с Росен Плевнелиев.

А новината беше, че на срещата е имало разногласия и бойкот от страна на ГЕРБ за участието на Съвета.

Следващата седмица следва продължение на заседанието, а това се наложило заради отсъстващи не само от страната на партията на Борисов министри, а и лидери на политически организации. 

fallback
Още от България
fallback