Корейски готвачи ни учат на здравословна кухня

Домакин на кулинарния курс е съпругата на посланика на Сеул у нас Ким Джи Ън

06.10.2017 | 07:38 Редактор: Иван Берберов
Корейски готвачи ни учат на здравословна кухня

Целта на посолството на Република Корея е да популяризира у нас тяхната кухня, която е една от най-здравословните според Световната здравна организация. Специално за събитието, от Сеул е дошъл и главният готвач Хан Юн Чил.

Тя твърди, че между българските и корейските ястия има много прилики. Например, корейското кимчи, което е почти същото като българското кисело зеле. 

"Има различни видове кимчи. Това е нещо като българска туршия и я правим от най-различни видове зеленчуци", обясни Чил. 

Но корейските ястия не са лесни за приготвяне. Подготовката, която всеки трябва да мине, е изключително дълга и сложна. Затова готвачи от Корея обясняваха и показваха внимателно как се приготвят 3 от най-традиционните техни ястия – кимчи, манду и гимбаб. 

Освен ястия, на кулинарния курс имаше и традиционни корейски напитки, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров. В Корея женшенът е един от най-известните продукти и затова гостите готвачи приготвиха чай от женшен и жожоба, които са перфектни за отпускане от стрес. 

Домакин на кулинарния курс у нас бе съпругата на корейския посланик у нас Ким Джи Ън. Тя вече добре познава и традиционните български напитки. Тя признава, че най-много харесва домашно приготвената ракия.