Кариера на министър срещу Бюджет 2012

Финансист номер едно, заяви че не очаква гръцките банки у нас да пренасочват повече средства към фирмите си майки.

11.11.2011 | 18:18
Кариера на министър срещу Бюджет 2012

Българската банкова система е най-стабилната в Европа, заяви днес финансовият министър Симеон Дянков в коларите на парламента. По думите на вицепремиера в последните четири месеца нараства броят на гръцките вложители, които прехвърлят спестяванията си в България. Дянков заяви още, че залага кариерата си на министър за бюджет 2012.
Финансист номер едно подчерта още, че не очаква гръцките банки у нас да пренасочват повече средства към фирмите си майки. По думите на Симеон Дянков „българската банкова система е най-стабилната в Европа в момента, има най-голямата ликвидност на континента.“
Със сигурност и при по-консервативния вариант на Бюджет 2012 увеличението на минималната работна заплата се запазва на 290 лева, категоричен бе Дянков. Парите за здравеопазване, образование, наука и култура остават същите. Всичко останало обаче е под въпрос, допълни финансовият министър и обясни изказването си със ситуацията в Европа и обстановката в Италия и Гърция.
По време на парламентарния контрол Симеон Дянков заяви, че балансът между внесените  като член на Европейския съюз вноски и получените пари по еврофондовете в периода от 2007 година-  досега е положителен и възлиза на 4.5 млрд. лв.