fallback

Шеф Виктор Апасиев пренася руската кухня в България

Младият кулинар е печелил безброй награди, а в София представи специална рецепта с риба

30.09.2017 | 15:34 Автор: Василена Василева

Срещаме ви с шеф Виктор Апасиев от Русия, който е кулинар от 14 години. Той е специалист в руската кухня, печелил е безброй награди от конкурси, а сега е на гости в България.

Пред Bulgaria ON AIR той сподели, че тенденциите в руските ястията са много бурни, съчетани са различни традиции и технологии от цял свят, а достъпът до интернет, където можем да открием всичко пък ни дава възможност да експериментираме и да се развиваме непрестанно.

В София младият готвач представи на живо и специална рецепта с риба. 

Шеф Апасиев е любител на месото и споделя, че е много впечатлен от изобилието от подправки, които се използват в страната ни. А най-важното в кулинарията според него е в творчеството.

Репортаж на Даяна Георгиева.

fallback
Още от България
fallback