fallback

НИМ с вход свободен за Eвропейските дни на наследството

Отворена ще бъде и пленарната зала, в която беше обявено, че Тодор Живков напуска поста си

30.09.2017 | 10:16 Автор: Василена Василева

Националният исторически музей обявява ден на отворените врати по повод Европейските дни на наследството.

Музеят се включва в общоевропейската инициатива, за да сподели загрежеността си за опазването и популяризирането на националното наследство като част от общото европейско наследство. 

В Деня на отворените врати посвещава редица инициативи. От 11 ч. ще се състои гала-концерт на лауреатите от Фестивала на българската песен "Нови гласове и песни", който се състоя в началото на юни в НИМ.

През целия ден на видео ще бъдат показвани снимки и пощенски картички от фонда на музея, посветени на Деня на независимостта, Съединението и други важни исторически събития и личности от историята на Третото българско царство. 

Отворена за посещение ще бъде и пленарната зала, в която на 10 ноември 1989 год. беше обявено, че Тодор Живков напуска поста на председател на държавния съвет на България.

Междувременно стана ясно, че директорът на музея Божидар Димитров е подал заявление за прекратяване на трудовото му правоотношение по взаимно съгласие поради придобитото от него право на пенсия за осигурителен стаж и възраст. 

Министърът на културата е подписал заявлението на Божидар Димитров и то влиза в сила считано от 1 ноември 2017 г.

fallback
Още от България
fallback