fallback

Проверките на смъртни случаи на пациенти приключват до понеделник

Предстоят генерални промени в здравеопазването

28.09.2017 | 14:03 Автор: Мария Аладжова

Двете проверки на здравното министерство във връзка със смъртни случаи на пациенти, заради отказана грижа, ще приключат най-рано в петък по обяд или в понеделник сутрин, съобщи във Враца здравният министър проф. Николай Петров. 

Той вече е говорил с директора на "Пирогов" и одобрява уволнението на дежурния екип, отказал преглед на 74-годишен мъж, който по-късно почина в Александровска болница. След като приключи и проверката на министерството, предстои да бъдат направени няколко генерални промени в здравеопазването като цяло. 

Една от идеите - на близките на починал пациент да бъде спестено ходенето по гишета. Това ще организират сестри или санитари. Другите пък са насочени към приема на пациент

"Първо отново ще актуализираме тази заповед на друг мой предшественик министър, че спешният пациент се води в най-близкото лечебно заведение. Но няма да спрем до тук, а ще продължим малко по-нататък. В лечебното заведение пациентът остава и ако той не е профилен, ще трябва лечебното заведение да има грижата да го предислоцира към друго лечебно заведение, където профилът би бил по-добър, а не това да е грижа на екипа с линейката", заяви проф. Николай Петров.

fallback
Още от България
fallback