БСП поиска касиране на местния вот в 5 града

Според лидера на социалистите, ГЕРБ е използвал олигарси за натиск и купуване на гласове.

01.11.2011 | 17:16
БСП поиска касиране на местния вот в 5 града

БСП настоява за касиране на местния вот в Смолян, Велико Търново, Пловдив, София и Лом. Според лидера на партията Сергей Станишев, цитиран от БНР, финалът на изборите е поредното доказателство, че ГЕРБ е мутренска групировка, а не партия. По време на отчета на изборните резултати той каза, че кампанията на червените е била силна и е важно тази енергия да не се разпилее. По думите му след вота БСП е в подем и с ново самочувствие.

Сергей Станишев посочи още, че партията е получила впечатляващите 1 527 000 гласа, а разликата между нейната президентска двойка и тази на ГЕРБ е била едва 165 хиляди гласа.

Според лидера на социалистите ГЕРБ е използвал олигарси за натиск и купуване на гласове и затова той не приема Бойко Борисов да се превръща в учител по демокрация, който с интриги прави опит да раздроби опозицията, както това се е случило с десницата. 

Междувременно кандидатът за кмет на София от БСП Георги Кадиев и кандидатите на партията за общински съветници внесоха две жалби в столичната Общинска избирателна комисия за касиране на местните избори. До две седмици комисията трябва да подготви съпроводително писмо до Административния съд по тях.