fallback

7 % ръст в туризма през февруари очакват експерти

Като ценово ниво България е много близка до това на Испания и Франция.

31.10.2011 | 10:17

Организираните в България зимни спортни събития през февруари - Европейската ски купа за мъже в Пампорово и Световната ски купа за мъже в Банско, ще доведат до 7 % ръст в туристическия сектор. Прогнозата направи Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма в сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR.

За по- активното развитие на зимния туризъм обаче са необходими и повече инвестиции в конгресния туризъм, стратегия за привличане на туристи към планината и през лятото, подчерта Драганов. По неговите думи направените заявки от  корпоративни клиенти за Коледа и Нова година вече са потвърдени на 80 %, като при ранните записвания отстъпките са в рамките на 20 %. Традиционно най-силните дни и седмици на сезона са около Коледа и Нова година, когато свободните места в курортите се изчерпват.

Като ценово ниво България е много близка до това на Испания и Франция, подчерта директорът на Института за анализи и оценки в туризма. От друга страна, като качество на услугата, предоставяна в 4 и 5- звездните хотели, страната ни е по- добре позиционирана в сравнение с други зимни туристически дестинации, отбеляза Румен Драганов.„По отношение на по- ниско ценовия сегмент, каквито са къщите за гости, има върху какво да работим. В този сегмент по показателя цена-качество най-добре се позиционира Австрия. В същото време българите, които посещават австрийските курорти, са значително по- малко от тези, които посещават българските,“ сподели още Драганов .

fallback
Още от България
fallback