fallback

Кирил Йорданов остава кмет на Варна

Разликата между кандидатите за кмет на Пловдив Иван Тотев от ГЕРБ и Славчо Атанасов от ВМРО-НИЕ е около 1 %.

30.10.2011 | 20:12

Настоящият кмет на Варна Кирил Йорданов ще ръководи града до 2015 година, сочат прогнозни социологически резултати, цитирани от Дарик радио. Йорданов спечели четвъртия си мандат на балотаж с 58% подкрепа. Неговият опонент Веселин Марешки е спечелил 42% от гласовете.

Във Велико Търново кмет стана кандидатът на ГЕРБ Даниел Панов, който води с 54%. Това съобщи пред БНР Петър Живков от Института за социални изследвания и маркетинг МБМД. В Община Плевен се наблюдава истинска битка. Там води кандидатът на ГЕРБ с 51% срещу 49 % за Найден Зеленегорски, така че ще трябва да се изчака паралелното преброяване на гласовете в ОИК. В община Хасково печели Георги Иванов с 58% срещу 42% за Иван Панайотов от ГЕРБ. Това означава, че Иванов ще остане на поста си за четвърти мандат. Във Враца има остра битка. Кандидатът на ГЕРБ води с 50,5% пред кандидатът на БСП, който получава 49,5%. В Ловеч везните накланят на страната на БСП. Досегашният кмет Минчо Казанджиев има 52,5%, а кандидатът на ГЕРБ Корнелия Маринова има 47,55. В Сливен се очертава Йордан Лечков да загуби кметското си място, като Кольо Милев получава 55,2 %. За Лечков са гласували 45,5%. Погледът към резултатите от екзит пол за кметския вот в Пловдив показва, че ситуацията в града на тепетата е "на кантар". Според социологическите данни, двамата претенденти за кметското кресло са с почти равна подкрепа. Въпреки това екзит пол на агенциите показва, че кандидат кметът на ГЕРБ Иван Тотев води Славчо Атанасов от ВМРО-НИЕ с 50.9% към 49.1%. Този резултат обаче е в рамките на социологическата грешка, застраховат се от агенциите, провеждащи паралелното проучване.

Живко Тодоров от ГЕРБ печели кметското място в Стара Загора със 73 % срещу кандидата на БСП Бойчо Биволарски, сочат прогнозни данни на МБМД. По данни на Общинската избирателна комисия, организацията на втория тур на изборите е била много по-добра от първия.

fallback
Още от България
fallback