Кирил Йорданов остава кмет на Варна

Разликата между кандидатите за кмет на Пловдив Иван Тотев от ГЕРБ и Славчо Атанасов от ВМРО-НИЕ е около 1 %.

30.10.2011 | 20:12
Кирил Йорданов остава кмет на Варна
Кирил Йорданов остава кмет на Варна

Настоящият кмет на Варна Кирил Йорданов ще ръководи града до 2015 година, сочат прогнозни социологически резултати, цитирани от Дарик радио. Йорданов спечели четвъртия си мандат на балотаж с 58% подкрепа. Неговият опонент Веселин Марешки е спечелил 42% от гласовете.

Във Велико Търново кмет стана кандидатът на ГЕРБ Даниел Панов, който води с 54%. Това съобщи пред БНР Петър Живков от Института за социални изследвания и маркетинг МБМД.

В Община Плевен се наблюдава истинска битка. Там води кандидатът на ГЕРБ с 51% срещу 49 % за Найден Зеленегорски, така че ще трябва да се изчака паралелното преброяване на гласовете в ОИК.

В община Хасково печели Георги Иванов с 58% срещу 42% за Иван Панайотов от ГЕРБ. Това означава, че Иванов ще остане на поста си за четвърти мандат.

Във Враца има остра битка. Кандидатът на ГЕРБ води с 50,5% пред кандидатът на БСП, който получава 49,5%.

В Ловеч везните накланят на страната на БСП. Досегашният кмет Минчо Казанджиев има 52,5%, а кандидатът на ГЕРБ Корнелия Маринова има 47,55.

В Сливен се очертава Йордан Лечков да загуби кметското си място, като Кольо Милев получава 55,2 %. За Лечков са гласували 45,5%.

Погледът към резултатите от екзит пол за кметския вот в Пловдив показва, че ситуацията в града на тепетата е "на кантар". Според социологическите данни, двамата претенденти за кметското кресло са с почти равна подкрепа. Въпреки това екзит пол на агенциите показва, че кандидат кметът на ГЕРБ Иван Тотев води Славчо Атанасов от ВМРО-НИЕ с 50.9% към 49.1%. Този резултат обаче е в рамките на социологическата грешка, застраховат се от агенциите, провеждащи паралелното проучване.

Живко Тодоров от ГЕРБ печели кметското място в Стара Загора със 73 % срещу кандидата на БСП Бойчо Биволарски, сочат прогнозни данни на МБМД. По данни на Общинската избирателна комисия, организацията на втория тур на изборите е била много по-добра от първия.