Правителството дава половин милион за командировки

Обществената поръчка за авиопревози и хотели е публикувана в "Държавен вестник".

21.10.2011 | 19:01 Редактор:
Правителството дава половин милион за командировки
Правителството дава половин милион за командировки

Обществена поръчка на стойност 500 хил. лв. за самолетни билети и хотелски настанявания е обявил Министерският съвет, показва справка в Държавен вестник.

Едно от условията на кабинета е осигуряването на пълна “конфиденциалност на извършваните пътувания (дати, маршрути, превозвачи) и хотелските настанявания”.

Основните дестинации, по които ще се извършват пътувания на Министерския съвет и на служителите от неговата администрация са Брюксел, Виена, Москва, Ню Йорк, Вашингтон, Лондон, Париж, Лисабон, Мадрид, Стокхолм, Копенхаген, Амстердам, Берлин, Берн, Будапеща, Краков, Букурещ, Прага, Братислава, Истанбул, Токио, Пекин и др, пише в описанието на поръчката.

Фирмата, която ще поеме изпълнението е длъжна да предоставя най-малко два варианта на превозвачи и маршрути и най-малко два варианта за хотелско настаняване. Разбира се, маршрутите трябва са с най-ниските тарифи на авиокомпанията, а по възможност полетите да бъдат директни. Държавните служители ще се възползват и от всички бонуси и промоции на превозвача.

В описанието на поръчката се посочва още, че изпълнителят трябва да открие изнесен офис на половин работен ден в сградата на Министерския съвет. Режийните разходи обаче, ще ги плаща фирмата, която спечели търга.  

Срокът за изпълнение при конкретна заявка  е до 24 часа от получаване на искането, с възможност за изпълнение и в по-кратък срок при извънредни обстоятелства и спешни случаи, включително през почивните и празнични дни.

Освен това цените на нощувките и полетите трябва да са съобразени с лимитите, заложени в наредбата за командировките.

В обхвата на търга обаче не влиза премиерът и делегациите, които води със себе си при служебните си пътувания с правителствените самолети.