15 души пострадаха при тежка катастрофа в София

Според очевидци - инцидентът се е случил след като трамвай номер 10, който се е движил по ул. „Граф Игнатиев” в посока бул. „Евлоги Георгиев”, е минал на червено.

20.10.2011 | 16:42
15 души пострадаха при тежка катастрофа в София

15 души пострадаха при тежка верижна катастрофа, станала на кръстовището на ул. „Граф Игнатиев” и бул. „Васил Левски” в София, съобщи агенция Фокус.
Три жени са в тежко състояние и лекари се борят за живота им. Катастрофата между два трамвая, лек автомобил и маршрутка е станала малко след 14.00 часа на кръстовището на ул. „Граф Игнатиев” и бул. „Васил Левски”.
Сигналът за инцидента бил подаден на тел. 112 и на местопроизшествието незабавно пристигнали екипи на пътна полиция, столичното Първо РУП и Бърза помощ. Всички пострадали са настанени в Института Пирогов и във ВМА.

На мястото на инцидента е извършен оглед. Експерти ще установяват причината за катастрофата. Според очевидци - инцидентът се е случил след като трамвай номер 10, който се е движил по ул. „Граф Игнатиев” в посока бул. „Евлоги Георгиев”, е минал на червено. Предполага се, че е възможно да е имал и технически проблем със спирачката, но това все още не е изяснено.

Маршрутка номер 35, по линията „Люлин” – Кривина, се е движила по бул. „Васил Левски” от НДК в посока Софийския университет "Св. Климент Охридски". От сблъсъка маршрутката се е завъртяла няколко пъти на 360 градуса, като през това време ударила и пешеходци.

Най-тежко пострадала е млада жена на видима възраст около 20 – 25 години, която е била буквално премазана от маршрутката.

След сблъсъка с маршрутката, трамваят продължава да се движи по ул. „Граф Игнатиев” още около 50 метра, след което  се блъска в друг трамвай, движещ се по маршрутна линия 12. В инцидента е ударен и лек автомобил „Ауди“.