fallback

Половин Русенско без ток заради градушка

Стихията е опустошила земеделска продукция, прозорци, далекопроводи и градини

04.09.2017 | 13:47 Автор: Иван Берберов

Без ток и с унищожена земеделска продукция са повече от половината населени места в Русенско след вчерашната градушка. Хората разказват, че не помнят такова бедствие.

Градушка, придружена със силна буря, нанесе сериозни поражения в Русенско. Повече от половината населени места в областта са без ток заради прекъснати жици и паднали далекопроводи. 

Унищожена голяма част от селскостопанската продукция в градините и нивите. Хората разказват, че не помнят такова бедствие. В село Тръстеник няма къща, която да не е  пострадала от бурята. 

В дома на Мариела Пеева все още личат следите от градушката, продължила близо 15 минути. Градината ѝ е напълно опустошена.

През целия ден местните жители разчистваха градините си. Най-сериозно е пострадала община Иваново, част от която е и село Тръстеник. 

Другата община с много поражения е Бяла, където половината от населените места няма електроснабдяване. От бурята са съборени много дървета, включително и на пътя Русе-Бяла, които се отстраняват от аварийните екипи.

fallback
Още от България
fallback