Сашо Диков отрече да е бил заплашван

Притеснява ме, че извършителите на такива неща не се разкриват, казва журналистът след взрива до колата му

14.10.2011 | 10:29 Редактор:
Сашо Диков отрече да е бил заплашван
Сашо Диков отрече да е бил заплашван

Журналистът Сашо Диков отрече да е получавал заплахи преди снощния взрив, заложен под автомобила му. Известният телевизионен водещ не е пострадал от експлозията, която е станала на паркинга пред дома му. Бомбата е била поставена до предната лява гума.

Противниците на сегашната власт имат интерес от инцидента с взривения автомобил, предположи Диков в телевизионно интервю на другата сутрин. Той се определи като "втори заек", който само е трябвало да бъде сплашен. Диков смята взрива за свързан с посещението в София на председателя на Европейската комисия Жозе Барозу и шефа на европарламента Йежи Бузек .

Диков отхвърли възможността случилото се да има връзка с работата му като журналист и с разследванията му. „Аз не мога да спра да говоря, как мога да спра да говоря за очевадни неща", коментира той.

„Плашат ме шефовете на службите, министърът ме плаши", обясни още Сашо Диков пред БНТ. Той се притеснява и от факта, че обикновено извършителите на тези деяния не се разкриват. Дикове категоричен, че няма да иска охрана.