fallback

Барозу поиска по-добро усвояване на еврофондовете

България е много добър пример за икономическа дисциплина, казва председателят на Еврокомисията.

14.10.2011 | 08:42 Автор: Ралица Пейчева

Президентът на Европейската комисия (ЕК) Жозе Мануел Барозу призова страната ни да ускори усвояването на европейските фондове. След среща с премиера Бойко Борисов Барозу заяви още, че България трябва да работи по-усилено с борбата срещу организираната престъпност и да проведе реформата в съдебната система, за да бъдат постигнати исканите и от българските граждани резултати.

Барозу е в София за изнесено заседание на Бюрото на Групата на Европейската народна партия. “България е много добър пример за икономическа дисциплина. Правителството трябва да продължи да работи така“, обясни Барозу, като допълни, че еремената за икономика са тежки и въздействието на кризата се чувства навсякъде в Европа. „Трябва бързо да се постигне решение за преодоляване на проблема със задлъжнялостта в общността“, коментира той.

Малко след срещата, премиерът Борисов обяви, че холандският му колега Марк Руте ще пристигне на посещение в България на 31 октомври и ще може да се убеди в подготвеността на страната ни за членство в “Шенген“

fallback
Още от България
fallback