Стабилността на лева привлича чуждите инвеститори в България

Това подчерта в сутрешния новинарски блок на телевизия Bulgaria ON AIR Серхио Кастро.

12.10.2011 | 11:56 Редактор:
Стабилността на лева привлича чуждите инвеститори в България
Стабилността на лева привлича чуждите инвеститори в България

Сред предимствата, които привличат чуждите инвеститори в България, са стратегическата позиция и стабилният курс на лева. Това заяви в сутрешния новинарски блок на телевизия Bulgaria ON AIR Серхио Кастро, изпълнителен директор за България на испанската компания за производство на санитарен порцелан Рока.
„България се намира на една много стратегическа позиция  -  много близо до Турция, която е държава  с 80 млн. население и бързоразвиваща се икономика- отбеляза Серхио Кастро. – В същото време е близо и до Русия, най малкото от културологична гледна точка.  В същото време страната ви е член на ЕС, като осигурява всички предимства по отношение на законодателство и сигурност на общата европейска зона. Най- важното за нас е финансовата стабилност на държавата и нивото на обмен на валутата, която да се поддържа на една и същата стойност.“ Данъците в страната също не са за пренебрегване, но водещото предимство е стабилността на лева, подчерта Серхио Кастро.
„Ние имаме фабрики в Румъния и Хърватия и Полша и една промяна на обменния курс ни принуждава да местим производството от една държава в друга. Движението на обменния курс поражда винаги една несигурност, а макроикономическият сценарий за България дава възможност за разработване на реалистични планове.“
По думите на Серхио Кастро има какво да се направи по отношение на обективността на административното обслужване на бизнеса в страната ни.
Научете и какви са плановете за развитие на испанската компания за производство на санитарен фаянс в България от видео файла.