Правителството не смята да увеличава доходите

В деня за парламентарен контрол спор „за или против“ магистралите стана повод за поредните остри реплики между управляващи и опозиция.

07.10.2011 | 17:03 Редактор:
Правителството не смята да увеличава доходите
Правителството не смята да увеличава доходите

Правителството не предвижда увеличаване на доходите до края на мандата си. Това съобщиха от левицата по време на парламентарния контрол, позовавайки се на правителствен доклад. От управляващите не потвърдиха, но и не отрекоха информацията. На въпросите на депутати от БСП за приоритетите на Кабинета през следващите две години, премиерът Бойко Борисов не даде конкретни отговори. Според отчета на Министерския съвет, публикуван на сайта на правителството, плановете за следващите години са запазване на финансовата стабилност, подсилване на валутния борд и подготовка за членство в еврозоната.
Запазване на фискалната и финансова стабилност на страната, на сегашното ниво на данъците и на бюджетния дефицит до 3 % от БВП.  Това са част от приоритетите на правителството до края на мандата му според отчетния доклад на кабинета. Строителството на енергийни и инфраструктурни проекти също остават приоритет.
В деня за парламентарен контрол спор „за или против“ магистралите стана повод за поредните остри реплики между управляващи и опозиция. Корнелия Нинова от „Коалиция за България“ цитира част от отчетния доклад на кабинета, но вместо отговор получи въпрос от премиера.
„Досегашната финансова стабилност се дължи на фискалния резерв“, коментира Нинова. Той обаче вече е изхарчен и затова правителството ще прибегне до увеличаване на държавния дълг, прогнозира левицата. По време на парламентарния контрол не стана ясно и дали ще има актуализация на антикризисната програма от миналата година.