fallback

Трескава подготовка във Варна преди визитата на Макрон

Френският президент ще бъде посрещнат официално на 25 август

24.08.2017 | 14:23 Автор: Мария Аладжова

Само след няколко часа във Варна ще пристигне президентът на Франция Еманюел Макрон. Той пристига у нас след визити в Австрия и Румъния, за да обсъди важни въпроси с президента Румен Радев и министър-председателят Бойко Борисов. 

На 25 август в двореца "Евксиноград" край Варна държавният глава Румен Радев и министър-председателят Бойко Борисов ще проведат разговори с президента с френския президент. 

По този повод от няколко дни френски знамена са поставени по част от бул. "Княз Борис I". Освен това са сложени националният трибагреник и флагът на Европейския съюз. Оформени и почистени преди визитата на държавния глава на Франция са тревните площи и градинките между платната на булеварда. И в сряда работници на почистващите фирми в града усърдно косяха зеленината край тротоарите и прибираха излишната тревна маса. 

Перспективите за развитие на двустранните отношения между България и Франция, двустранното икономическо, инвестиционно и културно сътрудничество и охраната на външните граници на Европейския съюз са са част от акцентите на срещите на френския президент в България. 

Еманюел Макрон ще бъде посрещнат официално точно в 10 часа пред двореца "Евксиноград". А в късния следобед министър-председателят и френския му гост ще посетят Центъра с навигационни симулатори във Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров".

Ако маршрутът им включва и центъра на Варна, уличните музиканти Райчо и Георги са подготвили и специален поздрав за държавния глава на Франция.

Вижте още във видеото.

Снимка: Олег Попов

fallback
Още от България
fallback